Ugrás a tartalomra

150 gyerek mutatkozott be a bácskossuthfalvi Diákszínjátszó Találkozón

2024.04.23
17:01
2024.04.23
20:00
Forrás
Pannon RTV
Tíz gyermekcsoport, azaz 150 gyerek mutatkozott be a bácskossuthfalvi Diákszínjátszó Találkozón.

A rendezvényt az Id. Kovács Gyula Általános Iskola és a Moravicai Értelmiségi Fórum közösen szervezte meg, immár 11. Alkalommal. 

Klasszikus mesefeldolgozásokkal, kortárs átdolgozásokkal, musicallel és saját darabokkal is érkeztek a 11. Diákszínjátszó Találkozó Ómoravica elnevezésű szemlére a csoportok. A gyerekek lelkesek, fontos szerepet tölt be az életükben a színjátszás.

Majoros Petra, tanuló, Hunyadi János Á.I., Csantavér: „Már alsós koromban is az életem része volt a színjátszás, viszont egy ideig nem volt lehetőség az iskolában erre a tevékenységre, viszont három éve már aktívan megy ez a csoport és ebben a darabunkban az egyenjogúságról, az igazságosságról és az erőszakmentes kommunikációról beszélünk és mutatjuk be, hogy hogyan is kellene, hogy működjön ez a valóságban.”

A bácsgyulafalvi Kabók Márk számára a színjátszás nem csak hobbi, színészi pályára készül, ezért örül a fellépési lehetőségeknek.

Kabók Márk, RONTOM-BONTOM-ALKOTOM színjátszó csoport, Bácsgyulafalva: „Azért fontos számomra, hogy meg tudjak nyilvánulni különböző eseményeken, sok helyre járunk szemlékre, találkozókra, különböző rendezvényekre Magyarországon és itthon is és jó hely, hogy fejlesszem a színészi képességeimet.”

Az idei találkozó zsűrije az újvidéki Molnár Róbert színész, bábművész volt, aki értékelésével igyekszik hozzájárulni a csoportok további munkájához.

Molnár Róbert, színész, bábművész: „Rendkívül nagy jelentősége van annak, hogy ezek a csoportok működnek, hiszen egy közösséget kovácsolnak, én nagyon-nagyon fontos. Ugyanakkor a színjátszáson keresztül nagyon sok mindent megtanulnak a gyerekek, úgyhogy minden ilyen jellegű fesztivál, verseny, találkozó nagyon-nagyon fontos és abszolút létjogosultsággal bír.”

A kőszínház jövőjének alapját képezhetik ezek a csoportok, melyekben a jövő tehetségei szerepelhetnek, ezért is fontos minél több lehetőséget biztosítani a bemutatkozásukhoz és fejlődésükhöz.  

Crnkovity Gábor, igazgató, Id. Kovács Gyula Á.I., Bácskossuthfalva: „Baráti színjátszócsoportokat hívtunk meg. Évek óta visszajáró csoportok ezek. Mi is részt szoktunk venni az ő általuk szervezett összejöveteleken és 10 csoport vesz részt a mai találkozón, különböző darabokkal és alsós-felsős korosztály, vegyesen hoztak gyerekeket, akik szerepelnek. A csoportokon látszik, hogy örömmel dolgoznak és nagy kedvvel játszanak a színpadon.”

A rendezvényt a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Topolya Község és Bácskossuthfalva helyi közössége támogatta.

diákszínjátszó találkozó
Bácskossuthfalva

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.