Ugrás a tartalomra

Magyar Kormányinfó: Háborúpárti hangulat lett úrrá a nyugati közvéleményen

2024.04.25
14:51
2024.04.25
14:57
Forrás
hirado.hu,
Egy olyan háborúpárti hangulat lett úrrá a nyugati közvéleményen, amelynek komoly veszélyei vannak. Erről beszélt a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt mondta, a NATO is arra készül, hogy aktív szereplője legyen az orosz-ukrán háborúnak, ami a magyar kormány szerint a leges-legrosszabb forgatókönyv, ugyanis mindkét oldalon atomhatalmak állnak. A magyar kormány álláspontja továbbra is változatlan, ki kell maradni a háborúból - tette hozzá Gulyás Gergely, aki arra is kitért, hogy a kormány alaptörvény-módosítási javaslatot nyújtott be, amelynek egyik része a gyermekvédelmi törvény szigorítása. Ez kizárja azt a lehetőséget, hogy kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény elkövetője, vagy abban közreműködő bármikor is kegyelmet kapjon. Mint mondta, a köztársasági elnöki ellenjegyzés rendszerét eltörlik, a köztársasági elnök sem adhat majd kegyelmet a pedofiloknak. Gulyás Gergely egy diplomáciai eseményt is bejelentett: május 8. és 10. között Hszi Csin-ping kínai elnök érkezik Budapestre.

kormányinfó
háborúpárti
Nyugat
Gulyás Gergely
NATO
orosz-ukrán háború

Most

20:56, Frissítve: 07:18

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.