Ugrás a tartalomra

Mégsem szavaznak a Srebrenicára vonatkozó ENSZ-határozatról

2024.04.27
12:19
2024.04.27
12:52
Forrás
Szerbiai RTV
Május másodikán szavaztak volna a javaslatról. A halasztást az ENSZ boszniai nagykövete kérte.

Zlatko Lagumdžija szerint erre azért van szükség, hogy a határozatot felülvizsgálatra küldhessék annak értekében, hogy a tagállamok minden részletével megismerkedhessenek, még azok is, amelyek annak elfogadása ellen álltak ki eddig. Lagumdžija hozzátette, az új ülés időpontját még nem tűzték ki, de az május hatodika után lesz aktuális. A határozat elfogadása ellen minden erővel küzdő szerb fél szerint a halasztás mindenképp jó az ország számára. Ljiljana Smajlović ENSZ-nagykövet szerint a delegáció végső célja, hogy a nemmel szavazók és a tartózkodók száma meghaladja az igeneket, ebben a tekintetben pedig minden haladék jó hír. Azt is hozzátette, hogy szemmel látható, hogy valami nincs rendben a határozattal és az azt szorgalmazó országok összetételével, ha a szavazás elhalasztását kérte Bosznia. Ezzel pedig Szerbia további előnyökre tehet szert és több idő áll rendelkezésére, hogy gyarapítsa azoknak a táborát, akik a határozat ellen szavaznak.

Srebrenica
ENSZ
határozat
szavazás

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.