Ugrás a tartalomra
Nápolyi Pizza
Tanjug via AP/Cesare Abbate /ANSA

A pizzakészítés a világörökség része

2017-12-07
23:17
2017-12-07
23:26
Forrás
HVG, Euronews
A nápolyi pizzakészítés is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségeket felvonultató listájára. A  mesterség felvételéről csütörtökön döntött az UNESCO világörökségi bizottsága.

Itáliában úgy tartják a szakácsok, a pizzakészítés valódi tudománya apáról fiúra száll. Maguk az olaszok is vitáznak arról, sokféle pizzájuk közül melyik az eredeti. Általános vélekedés szerint a nápolyi pizza az igazi, amelyik elkészítésének komolyan szabályozott leírása van. Nápolyban úgy tekintenek rá, mint a világ hét csodájának egyikére, és elégedett örömmel nyugtázták az UNESCO döntését.

Ünnepel a miniszter a pizzamesterekkel
Nápoly
pizzakészítés
világörökség
UNESCO

Most

15:30, Frissítve: 15:36

Nagy Magyar Filmteszt

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját. A kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok válaszolhatnak.

Népszerű

Királyi esküvő Belgrádban

Örök hűséget fogadott egymásnak Sándor szerb trónörökös fia, Fülöp Karađorđević és Danica, a neves szerb festőművész, Milan Marinković leánya.
Ludasi Betyárnap

Betyárnapot tartanak ma Ludason

A helyi közösség szervezésében idén már nyolcadik alkalommal tartják meg a hagyománnyá vált lovas játékokat, amelynek keretében főzőversenyt is szerveznek.