Ugrás a tartalomra

80 éves a horgosi művelődési egyesület

2018.01.21
15:23
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte a helyi kultúrotthonban. Az eseményen az egyesület minden szakcsoportja bemutatkozott.

Zsúfolásig megtelt a horgosi kultúrotthon a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 80. évfordulójára. Az eseményt mindenki nagyon várt a településen. Kovács Gyólay Emma, Ifjúság Táncegyüttes: „Azért szeretek táncolni és zzért szeretek ide járni, mert nagyon jó a társaság, és nagyon szeretem ezt a mozgásformát.”

Szécsi Zsolt már gyermekkora óta tagja az egyesületnek. Jelenleg mint művészeti vezető vesz részt a munkában és foglalkozik táncoktatással. Szécsi Zsolt, művészeti vezető, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület: „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen népes közösséget sikerült összekovácsolni. Szeptemberben beindítottuk a kezdő néptánccsoportot, ahol azok az anyukák és apukák, akiknek a gyermekei hozzánk járnak táncolni, hobbi szinten heti egy alkalommal táncolnak.”

Az egyesületnek jelenleg mintegy 200 tagja van. A céljuk elsősorban a magyar kultúra megőrzése. Dudás Zoltán, elnök, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület: „Rengeteg környező településen jártam és külföldön is, Magyarországon és Romániában is, és nagyon jó helyzetben vagyunk. Hasonló lélekszámú településeken sokkal kevesebb tagja van a művelődési egyesületeknek, mint Horgosnak. Főleg a hagyomány teremtette ezt szerintem.”

Az eseményen kiosztották a rajzpályázat díjait, amelynek nyertese Berényi Dominika lett, akinek az alkotása Szécsi Zsolt: Örömmozgás című könyvének borítója lesz.    

Horgos
Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.