Ugrás a tartalomra
kórus
Pannon RTV/Varga Dániel

Az éneklés öröme

2017-11-12
01:06
2017-11-12
16:02
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Golgota Gospel Kórus énekétől volt hangos szombat este a szabadkai Városháza díszterme. Az eseményen csordultig telt a nézőtér, a kórus pedig a közelgő ünnepek hangulatát hozta.

A budapesti Golgota Gospel Kórus 15 évvel ezelőtt alakult meg. Szeretné minél több helyre eljuttatni és népszerűsíteni ezt a zenei stílust.

A kórusban nem a tökéletes hang a lényeg, bárkit szívesen látnak a közösségben, mondja Bitók Tamás szólamvezető. „Igazából az éneklés örömét próbáljuk szem előtt tartani, és azt az üzenetet, amit a gospel magában hordoz. Maga a gospel szó örömhírt jelent, ezt az örömhírt próbáljuk mi is kommunikálni az énekeinken keresztül.”

közönség

A Golgota Gospel tagjai kórus- és szólóénekeket is előadnak. A szabadkai koncerten pedig a cappellában is megszólaltak a dalok. Lederhaas Hanna, szoprán, Golgota Gospel Kórus: „A nővérem kezdett el először járni, és rajta keresztül ismertem meg a gospel kórust, és egyszer elmentem, nagyon megtetszett.”

kórus

Az est folyamán kiderült, hogy a Lederhaas család összes tagja énekel a kórusban. Lederhaas Miriam, szoprán, Golgota Gospel Kórus: „Gyakorlatilag még csak két éve vagyok tagja a kórusnak, de az egész családom énekel a kórusban, és ők már régebb óta tagok. Ahogy mentem én is a koncertekre, meg néha kísértem őket próbára, így nekem is nagyon megtetszett ez a stílus.

A szórakoztatás mellett a közelgő ünnepeket helyezte előtérbe ezzel a koncerttel a budapesti Golgota Gospel Kórus.

Golgota Gospel Kózrus
Budapest
Szabadka
énekkar

Most

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.