Ugrás a tartalomra
Szabadka, ünnepi hangverseny, Karácsonyi oratórium
Pannon RTV

Jótékonysági ünnepi koncert Szabadkán

2017-12-07
11:17
2017-12-07
16:12
Forrás
Pannon RTV
Camille Saint-Saëns Karácsonyi oratóriumával varázsolt ünnepi hangulatot a szabadkai Városháza dísztermébe a Pro Musica Kamarakórus, a Garden Kvartett és vendégeik.

A Pro Musica Kamarakórus és a Garden Kvartett először vasárnap, egy neves budapesti orgonista és akadémiai zenetanár meghívására mutatta be a magyar fővárosban a Karácsonyi oratóriumot. Tumbász Gabriella, elnök, Pro Musica Kamarakórus: „Az ottani református templom orgonistája, Pálúr János volt az orgonánál, ő hívott meg bennünket, ez egy hosszabb együttműködés, két éve hallgatott bennünket és akkor megtetszettünk neki.”

Szabadka, ünnepi hangverseny, Karácsonyi oratórium

A koncert karnagya, Paskó Csaba plébános, a Szabadkai Zeneiskola tanára volt, aki maga több mint tíz évig vezette a kórust. A Pannon RTV-nek elmondta, habár a szabadkai koncerten nem Pálúr János ült az orgona mögött, így is sikerült klasszist találni a billentyűk mögé. Paskó Csaba, plébános, karnagy: „Ez a történet így kikerekedett, hogy Pálúr Jánossal megcsináltuk Budapesten, Vizin Kornél tanár úrral, aki a mi orgonaművészünk, pedig most itt Szabadkán. Mikulás napja van, Szent Miklós, és ugyanakkor karácsony, világszerte mindenhol harsog a televízióból, hogy jónak lenni jó, karácsony Jézus születése, ugyanakkor az ajándékozás ideje, úgy gondoltuk, hogy akkor a mai estet egy jótékonysági célra is fölajánljuk, hiszen megkerestek bennünket egy beteg kisfiú, Pósa Martin szülei, és nekünk ez természetes volt, hogy a hangverseny bevételét, ami igazából nem is bevétel - jótékonysági adomány, az az övéké lesz.”

Szabadka, ünnepi hangverseny, Karácsonyi oratórium

Az est szólistái Baranyi-Dúlics Tímea, Csikós Krisztina, Csúzdi Eszter, Hevesi Tibor és Gábor Zoltán voltak. A szabadkai Pro Musica Kamarakórus története során a szerda esti volt a 845. fellépése. Ez a szám azonban annak tudatában nem tűnhet soknak, hogy jövőre ünneplik a kórus fennállásának 50-dik évfordulóját.

Pro Musica Kórus. Városháza
Szabadka
Karácsonyi oratórium

Most

15:30

Nagy Magyar Filmteszt

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját. A kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok válaszolhatnak.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.