Ugrás a tartalomra

Megnyílt Törökkanizsán a Janikovszky Éva-emlékkiállítás

2017.10.31
10:49
2017.10.31
18:17
Forrás
Pannon RTV
Az írónő életének és munkásságának legmeghatározóbb momentumait mutatja be.

A megnyitóra szervezetten érkeztek az általános iskola diákjai, akik a kiállítás mellett megtekinthettek egy kisfilmet Janikovszky Éva életéről és munkásságáról. Klonka Zsanett: „Az a kisfilm, amit vetítettek Janikovszky Éva életéről, nagyon szép volt.”

A tárlaton az író gyermekkori naplójának részletei, írógépe és díjai mellett számos egyéb különlegesség is fellelhető. Műveit 35 nyelvre fordították le. Bajúsz Szuzanna, Törökkanizsa: „Nagyon tetszett az emlékkiállítás, ugyanis már gyerekként is nagyon szerettem Janikovszky Éva műveit, kedvenc könyvem a Kire ütött ez a gyerek? volt.”

A tárlat a Móra Könyvkiadó jóvoltából jöhetett létre, harmadik állomása Törökkanizsa. Az emlékkiállítást Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg. „Aki ismeri Janikovszky Éva műveit, akár gyermekként, akár felnőttként olvasta műveit, az mind szeretettel emlékszik vissza ezekre az alkotásokra, ezekre a művekre, hiszen egyfajta cinizmussal próbálja meg gyermeki szemmel, a gyerekek oldaláról megírni az írónő azokat a mindennapi helyzeteket, konfliktushelyzeteket, amelyek fennállnak a mindennapjainkban a generációk között.”

Törökkanizsa után Topolyán lesz látható az emlékkiállítás, amely Janikovszky Éva írónő életének és munkásságának főbb momentumait mutatja be.

Törökkanizsa
Janikovszky Éva

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.