Ugrás a tartalomra

Saját gyűjteménye lesz a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárnak

2017.12.03
12:08
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos művésztelepet szervezett a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Vajdasági Képzőművészeti Kör civil szervezet és a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény.

A szervezők és a 25 festőművész a képtár névadója, Dobó Tihamér születésének 80. és halálának 30. évfordulója előtt tiszteleg. Remete István magyarkanizsai festőművész személyesen is ismerte Dobó Tihamért, ezért örömmel fogadta a felkérést, hogy egy festménnyel hozzájáruljon a képtár gyűjteményéhez. Remete István, festőművész, Magyarkanizsa: „Én csak pasztellal dolgozok most, mert ez a leggyorsabb, а szűkös idő behatárolja az embernek a munkáját. Ezzel elég gyorsan lehet haladni, így még egy pasztellt megcsinálok. Egyet megcsináltam és még egyet megpróbálok.”

A Vajdasági képzőművészeti Kör tagjai a nemes cél érdekében szívesen vállalták a háromnapos alkotómunkát. Kenyeres Ivanka, elnök, Vajdasági Képzőművészeti Kör, Magyarkanizsa: „A galériának nincsenek saját festményei és úgy gondoltam, hátha én tudok ebben segíteni az én festőtagjaimmal. Támogatást kaptunk, amennyit kaptunk, de mi nagyon boldogok vagyunk, hogy ebben az épületben 25 kép itt marad.”

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény is bízik abban, hogy képtárának gyűjteménye ennek a felajánlásnak köszönhetően a jövőben tovább bővül majd. Nadrljanski Tornai Erika, igazgató, Cnesa OMI, Magyarkanizsa: „Azt, amit itt alkotnak a három nap alatt, nekünk ajándékozzák, s ez az első lépés ahhoz, hogy a Dobó Tihamér Galéria rendelkezzen egy saját, állandó gyűjteménnyel, hiszen erre eddig nem volt lehetőség.”

A Vajdasági Képzőművészeti Kör a fogyatékkal élők világnapja alkalmából festményeket adományozott a Bárka foglalkoztató napközinek is. Az eladásukból befolyó pénz a fogyatékkal élőkkel foglalkozó napközit illeti meg. A művésztelep megszervezéséhez a községi önkormányzat és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság járult hozzá.

Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
gyűjtemény

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.