Ugrás a tartalomra

Tamburafesztivált tartottak Csantavéren

2017.11.19
11:35
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A Szárazfa lelke elnevezésű találkozóra idén a falu színházterme teljesen megtelt.

Idén is sokan érkeztek a Szárazfa lelke tamburatalálkozóra. A Tisza mentéről Zenta, Ada és Csóka is képviseltette magát. Magyarországról is több együttes vendégszerepelt Csantavéren. Szabó Péter Bence, Pántlika zenekar, Báta, Magyarország: „Szuper élményekkel gazdagodunk mindig itt Csantavéren. Ez a tamburásoknak egy kihagyhatatlan fellépés. Egy olyan dolog, ahol itt kell lenni.”

Idén 13 együttes érkezett az eseményre. Vörös Róbert, a szervező Mendicus Művészeti Központ elnöke elmondta, külön örömmel tölti el, hogy a muzsikusok között sok fiatalt lehetett látni. Ez annak is a jele, hogy a tambura reneszánszát éli - tette hozzá. Vörös Róbert, elnök, Mendicus Művészeti Központ, Csantavér: „Milyen nagy kavalkád van, nemcsak itt, hanem bárhova, ahova elmegyünk fellépni. Ez egy lehetőséget ad arra, hogy emberekkel ismerkedjen, társasági életet folytasson és nem utolsó sorban a magyar népzenét, a magyar nótákat művelje egy olyan hangszeren, ami kezdett lassan a feledésbe merülni, de most újból van egy ilyen tamburás mozgalom itt Vajdaságban.”

A műsor csúcspontja idén is az össznépi örömzenélés volt. Itt több mint negyven zenész lépett egyszerre színpadra.

Tamburafesztivál
Csantavér

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.