Ugrás a tartalomra

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

2017.11.09
10:23
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.

A darab főhősnője, Móni egy 20 év körüli lány, és elveszett még ebben a világban. Sorsa többszörösen tragikus: tinédzserként lett anyuka, a nagynénje pedig korántsem az, akinek eddig gondolta. Az őt alakító színésznőnek nem sikerült teljes mértékben azonosulnia a karakterrel. Lőrinc Tímea, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Úgy érzem ez a folyamat még mindig tart, és még így a bemutató alkalmával, még nem fejeződött be számomra e karakter különböző tulajdonságainak a megtalálása.”

Móni két társa Lacika és Áron. Ők ketten az amerikai filmek tipikus utcagyerekei. Mindennapjaik állandó velejárója a kábítószer és a bűnözés. Lacikát Papp Arnold alakítja, akinek nem ez az első ilyen jellegű szerepe. Papp Arnold, színművész, Zentai Magyar Kamaraszínház: „Igyekeztem minél jobban elhatárolódni attól a fajta karaktertől, amit akkor játszottam, hogy azért az embernek legyen dolga is benne. Úgy érzem, hogy sikerült, és jól is éreztem magam benne.”

A darab szerzője egyben a darab rendezője is. Németh Ákos, szerző, rendező: „Én olyan darabokat írok, ahol magának a történetnek is, nagy részében, és magának a jeleneteknek is, több kifutása van, azt szeretem, ha több módon értelmezhető. Ha pedig rendezésre is felkérnek, akkor muszáj egy döntést hozni.”

Ez a darab volt az újonnan kibővült színtársulat első előadása, ugyanis az idei évadtól a Zentai Kamaraszínháznak két új tagja van, Verebes Judit és Szilágyi Áron. A darabban vendégszínészként László Judit, a Zentai Magyar Kamaraszínház egykori tagja közreműködött, aki jelenleg az Újvidéki Színházban játszik.

Zenta
Autótolvajok
Zentai Magyar Kamaraszínház
bemutató

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.