Ugrás a tartalomra

2018-ban lesz száz éve, hogy Vajdaságot a Szerb Királysághoz csatolták

2017.11.22
15:47
2024.03.19
08:37
1918 november 25-én a szerb Nagy Nemzetgyűlés hozta meg a döntést, hogy Bácska, Bánát és Szerémség a Szerb Királyság része legyen. A századik évforduló megünneplésére szervezőbizottságot alakítottak.

Az előkészületekkel kapcsolatban üléseztek az illetékesek Újvidéken. Az eseményen Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett. A szervezőbizottság elnöke Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke lett, a tiszteletbeli elnöki posztot pedig Aleksandar Vučić tölti be. A bizottság feladata, hogy méltó módon emlékezzenek meg a jubileumról. Ennek apropóján egy új múzeum megnyitására is sor kerül.

1918 november 25-én a szerb Nagy Nemzetgyűlés hozta meg a döntést, hogy Bácska, Bánát és Szerémség a Szerb Királyság része legyen. Idén, a 99. évfordulón, pénteken a tartományi kormány épületében szerveznek megemlékezést.

Vajdaság
Szerb Királyság
száz
Aleksandar Vučić
Igor Mirović

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.