Ugrás a tartalomra

„Az EU nem áll le a németországi kormányalakítási válság miatt”

2017.11.21
17:54
2024.03.19
08:51
Margarítisz Szkínász az Európai Bizottság szóvivője leszögezte, december 6-án be fogják nyújtani javaslataikat az eurózóna reformjáról.

Az Európai Unió nem áll le a németországi kormányalakítási válság miatt - jelentette ki ma az Európai Bizottság szóvivője, hozzátéve, hogy Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület vezetője az előző napon telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral.

Margarítisz Szkínász a bizottság szokásos napi sajtóértekezletén leszögezte, hogy az eredeti terveknek megfelelően december 6-án be fogják nyújtani javaslataikat az eurózóna reformjáról. Hozzátette: a testület mindazonáltal szorosan figyelemmel követi a németországi fejleményeket. A jelenleg is kormányzó konzervatív uniópártok, a liberálisok és a zöldek koalíciós egyeztetései múlt vasárnap este fulladtak kudarcba, mert a liberálisok felálltak a tárgyalóasztaltól.

EU
német kormány
válság

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.