Ugrás a tartalomra

Cáfolják az a hírt, hogy Mogherini elhagyta a Stabilizációs és Társulási Tanács ülését

2017.11.18
08:00
2024.03.19
08:32
Forrás
VajdaságMA
A Stabilizációs és Társulási Tanács ülését megtartották és a főképviselő asszony mindvégig ott volt - írta Federica Mogherini szóvívője a Tanjugnak eljuttatott közleményében.

Maja Kocijančič cáfolta, hogy az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője elhagyta volna pénteken a Stabilizációs és Társulási Tanács ülését, amelyen Ramush Haradinaj koszovói kormányfővel tárgyalt.  A szóvivő azt követően reagált, hogy olyan nem hivatalos értesülések láttak napvilágot, melyek szerint a főképviselő elhagyta a tárgyalást, miután Haradinaj a Belgrád-Pristina párbeszédben az Egyesült Államok erőteljesebb jelenlétét követelte. Ha az Egyesült Államokról van szó, mi szorosan együttműködünk a Nyugat-Balkán kérdésében, beleértve a kapcsolatok normalizálására irányuló párbeszédet is, áll a szóvivő közleményében.

Federica Mogherini
EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője
Ramush Haradinaj
koszovói kormányfő
Stabilizációs és Társulási Tanács ülése

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.