Ugrás a tartalomra

Engedéllyel lehet majd belépni a schengeni övezetbe a nem EU-s állampolgároknak

2017.10.20
12:10
2024.03.19
08:37
Forrás
VajdaságMA
A terv szerint a nyugat-balkáni államok polgárainak az Európai Unió illetékes szolgálatai előzetes jóváhagyását kell kérniük a beutazáshoz, de továbbra is vízummentesen utazhatnak.

A szerb sajtó ír arról, hogy egy új utazási rendszer létrehozását javasolja az Európai Bizottság. A jóváhagyást egy elektronikus formanyomtatvány kitöltésével kell kérvényezni. Az uniós válasz legkésőbb 72 órán belül megérkezik. A tervek szerint 10 eurót kell majd fizetni a jóváhagyásért, ami három évig, illetve az útlevél lejártáig érvényes. A fizetés alól mentesítve lesznek a 18 évnél fiatalabb és a 60 évnél idősebb személyek, az EU állampolgárok családtagjai, valamint az egyetemisták és a tudományos szakmunkatársak.

Arról egyelőre nincs bővebb információ, hogy mikor léphet életbe az új rendszer az Európai Unióban.

Schengen
EU
engedély

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.