Ugrás a tartalomra
Federica Mogherini
FoNet/Screenshot

Federica Mogherinit nem aggasztja az orosz befolyás a Balkánon

2017-11-14
08:58
2017-11-14
16:12
Forrás
Szerbiai RTV
A tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az Európai Uniónak van messzemenően a legnagyobb pozitív hatása a Balkánra, ezért nem aggasztja az orosz befolyás a régióban - nyilatkozta Brüsszelben Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután a tagországok külügyminiszterei egyetértettek abban, hogy jobb kommunikációra van szükség az Unió és a szomszédos országok között.

Az EU nyugat-balkáni politikája világos: a régió országai előbb-utóbb teljes jogú tagországokká válnak, ezért is  fontos a megfelelő és őszinte kommunikáció - tette hozzá Mogherini.

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „Ez egy út kezdete, amelyen együtt indulunk, és egy új történet kezdődik. Nem egy fejezet lezárása. Megnyílik az út az európai védelmi és biztonsági együttműködés előtt, ezt elértük.”

Federica Mogherini
orosz
Balkán
Európai unió

Most

22:23, Frissítve: 22:58

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 22:20

BATE Bariszav - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő