Ugrás a tartalomra

Kövér László szerint a nemzeti kultúrák eltörlése a cél Európában

2017.11.23
07:45
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
„A jövő évi országgyűlési választásnak nemcsak Magyarország sorsára lesz alapvető hatása, hanem az európai politikára is.”

A jövő évi országgyűlési választásnak nemcsak Magyarország sorsára lesz alapvető hatása, nemcsak Magyarország jövője, nemzeti léte a tét, hanem az európai politikára, az Európai Unió migrációs politikájára is befolyása lesz a voksolásnak – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke szerdán Kecskeméten.

Kövér László szerint jelenleg egy olyan átalakítás zajlik Európában, ahol az államok, a nemzeti kultúrák eltörlése a cél, és „egy olyan kevert népesség, egy identitás nélküli tömeg kialakítása, ami korlátlanul manipulálható".

Kiemelte: látszólag „egy önmagában is katasztrofális méretű és következményű tömeges migráció zajlik" Európában, hiszen 2014 és 2015 fordulójától kezdve nagyjából 2 millió teljesen más kultúrájú ember áramlott be. Egy részük menekült, mert körülményei élhetetlenné váltak, egy másik részük azonban egyszerűen jobban szeretne élni. A migránsok két és fél év alatt olyan problémákat okoztak, amelyekkel „a rendszerváltozás óta nem kényszerült szembesülni a kontinens" – jelentette ki. Ráadásul egy olyan Európában történik mindez, amely a 2008-as gazdasági és pénzügyi világválság után jelentős mértékben „legyengült, teret és befolyását vesztett", ugyanakkor politikai és erkölcsi válságban is van, „korábbi magabiztossága már a múlté" – hangsúlyozta.

Kövér László szerint elvesztette irányát az európai politika, nemcsak a brüsszeli, hanem a nyugat-európai országok politikai elitjeinek is nagy része. Ezt a „zavaros szituációt, az ellenállás nélküli legyengült közeget" kihasználva próbálják Európa elöregedő, keresztény gyökerű, tősgyökeres lakosságát „lecserélni". A hosszú távú cél ugyanis Európa etnikai, kulturális és vallási arculatának teljes átformálása – fogalmazott.

Kövér László
választások
EU

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.