Ugrás a tartalomra

Még mindig a kvótát támogató tagállamok vannak többségben

2017.12.16
11:12
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
„Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra.”

Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint ezen országok úgy látják, a kötelező szétosztás jelenti a legjobb megoldást a menekültválság kezelésére. Példaként megemlítette Franciaországot és Németországot, az EU két vezető hatalmát, amelyek továbbra sem hajlandóak "váltani" a kérdésben. Hozzátette, Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnökének helyzete rámutat, hogy aki ki meri mondani az igazságot a kérdésben, komoly támadások kereszttüzébe kerül. Ugyanakkor jól látszik az is - mondta az elemző -, hogy Tusk érzi, az uniós polgárok véleménye ellentétes a brüsszeli állásponttal a kötelező kvóta ügyében.

kvóta
EU
tagállamok

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.