Ugrás a tartalomra

Norvégiában tárgyal a szerb kormányfő

2017.11.23
14:55
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Decemberben három-négy tárgyalási fejezet nyílhat meg az EU-val.

Szerbia eddig tíz tárgyalási fejezetet nyitott meg az Európai Unióval. Decemberben pedig még három vagy négy nyílhat meg - nyilatkozta Oslóban Ana Brnabić, aki a Norvég Királyság külügyi tárcavezetőjével tárgyalt. A szerb kormányfő elmondta, a skandináv állam az ország egyik legnagyobb támogatója. 2000 óta közel 250 millió euró vissza nem térítendő támogatást adtak különféle fejlesztésekre. A miniszterelnök kifejtette, hálásak minden adománynak és folytatják a megkezdett reformokat, amelyeknek a célja az életszínvonal javítása.

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „Stabil a makrogazdaság és a politika is. A pénzügyi stabilitás is adott. Ez az első olyan év, hogy nőtt a költségvetési többlet. Csökkentettük a közadósságot és a maastrichti-szerződés követelményei alatt lesz. Szerbiába hívnám önöket, hiszen van önöktől mit tanulnunk az államigazgatási reform és a munkaetika terén.”

Norvégia
Ana Brnabić

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.