Ugrás a tartalomra

Orosz elmarasztaló, amerikai elismerő vélemény a Mladić-ítéletről

2017.11.23
19:16
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV
Folytatja szerb ellenes politikáját a hágai Nemzetközi Törvényszék - közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője. Az amerikai külügyi tárca viszont elégedett a törvényszék munkájával.

Folytatja szerb ellenes politikáját a hágai Nemzetközi Törvényszék - közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője. Marija Zaharova a Sputnjik hírportálnak nyilatkozva elmondta: ez a politika nem járul hozzá a háborús bűnösök megbüntetéséhez és a megbékéléshez. Hozzátette: a törvényszék nem végezte el feladatát, ami a bűnösök elítélése lenne, bármely oldalon is álltak a konfliktus ideje alatt.

Az amerikai külügyi tárca viszont elégedett a törvényszék munkájával, valamint felszólította a régió meghatározó tényezőit, hogy tartózkodjanak a tüzes retorikától. Győzött az igazság, de ez nem hozhatja vissza azoknak az embereknek az életét, akiket Srebrenicában és Szarajevóban öltek meg. Ratko Mladić nem hős, hanem egy bűnöző. Aleksandar Vučić pedig fejezze be az áldozattá és mártírrá emelés politikáját - mondta Jennifer Brush, az amerikai külügyminisztérium egykori tanácsosa.

orosz
amerikai
Hága
Törvényszék
ítélet

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.