Ugrás a tartalomra

Sajtóreggelin ismertette terveit a Magyar Mozgalom

2018.01.12
14:21
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Közéleti kávéházak, erőteljesebb megjelenés a közösségi médiában, személyes találkozások a polgárokkal - egyebek között ezt tervezi megvalósítani a Magyar Mozgalom az előttünk álló évben.

Kókai Péter, a szervezet társelnöke önként lemondott tisztségéről az összeférhetetlenség és érdekütközés elveire hivatkozva. Döntését a Családi Kört és a Szabad Magyar Szót működtető alapítványban betöltött pozíciójával indokolta. Utódja Zsoldos Ferenc lett.

Kókai Péter, tag, Ügyvivő Testület, Magyar Mozgalom: „Azt gondolom, hogy valóban érdekütközés, ha valaki egy politizálással is foglalkozó szervezet élén van, ugyanakkor egy sajtóorgánum élén is valamiféle vezető tisztséget tölt be. Nem kértem a korrupcióellenes ügynökség véleményét. Ez a saját meggyőződésem volt, és ezzel összhangban cselekedtem.”

A Magyar Mozgalom társelnöke, Zsoldos Ferenc bejelentette: az elmúlt időszakban Törökbecsén több alapszervezetet is sikerült létrehozniuk. A szerb-magyar határátkelőkön uralkodó kaotikus helyzet kapcsán pedig levelet intéztek Magyarország közjogi méltóságaihoz. Zsoldos Ferenc, társelnök, Magyar Mozgalom: „Ez egy saját ügyünk volt, amit úgymond saját magunk vettünk észre. Nagyon fontos, hogy ez egy nagyon élő problematika volt, mert rengeteg embert érintett. Nem csak az itt élőket, az utazókat, hanem azokat is, akik már elmentek. Ezért volt az első olyan szempontból sikerünk, hogy a Magyar Kormány is igazából reagált a megkeresésünkre.”

A 2018-as magyarországi parlamenti választások kapcsán Joó Horti Lívia, az MM társelnöke elmondta, mielőtt eldöntik, kit támogatnak majd az anyaországi megmérettetésen, szeretnének megismerkedni az ottani parlamenti pártok programjával: „Nyilván nagyon hangsúlyosan ismerhető a Fidesz, illetve a KDNP álláspontja, de azt lehetett tapasztalni a tavalyi évben felvett kapcsolattartások mentén, hogy bizony nemzetpolitikában gondolkodik a többi párt is. Van erre vonatkozó elképzelésük, programjuk. Miután ezekkel megismerkedünk, szeretnénk ezeket megosztani a tagságunkkal, illetve a szélesebb körrel itt, a Vajdaságban, és azután meghatározni az álláspontunkat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén szeretnének erőteljesebben és intenzívebben jelen lenni a terepen, az emberek között. Eddigi tevékenységeiket is folytatni szeretnék, ezzel népszerűsítve a civil szervezet munkáját.

Magyar Mozgalom
Zsoldos Ferenc
sajtóreggeli

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.