Ugrás a tartalomra
Szíriában
Tanjug/Militant website via AP, file

A hazatérő zsoldosok terrorcselekményeitől tart a koszovói kormány

2017-11-14
09:47
2017-11-14
09:54
Forrás
MTI
Az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcolók hazatérését tartja továbbra is a legnagyobb belbiztonsági kockázatnak a koszovói kormány.

Ez derült ki a pristinai vezetés 2018-2022-es időszakra vonatkozó stratégiájából, amelyet hétfőn ismertetett a koszovói sajtó. A kormány terrorizmus elleni stratégiája és akcióterve szerint a szíriai és az iraki harctérről hazatérők ugyanolyan támadásokat hajthatnak végre Koszovóban, mint amilyenre számos európai városban volt már korábban példa. A jelentés szerint 2012 óta körülbelül 300 koszovói csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez, és körülbelül hetvenen életüket vesztették a harctéren.

Pristina 2015-ben fogadta el a külföldi harcokban való részvételt szankcionáló törvényt, amelynek alapján 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók a külföldi harcokban részt vevők, illetve azok is elítélhetők, akik a csatlakozásra buzdítanak vagy toboroznak embereket.

Koszovó
terror
Szíria
Irak
Iszlám Állam

Most

22:23, Frissítve: 22:58

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 22:20

BATE Bariszav - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű