Ugrás a tartalomra

Györe László az első fordulóban Karlović ellen játszik

2018.01.11
20:27
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Megejtették az Australian Open nemzetközi teniszbajnokság sorsolását. Nézzük, mit jelent ez a szerb teniszezők szempontjából!

Györe László, legfiatalabb versenyzőnk az első fordulóban a horvát veterán teniszező, Ivo Karlović ellen játszik. A 38 éves Karlović jelenleg a világranglistán a 79. pozíciót foglalja el, míg a nála 16 évvel fiatalabb Györe a 90. helyen áll. Karlović 211 cm magas, súlya 104 kilogramm, Györe pedig 185 cm és 80 kg testsúlyú. Mindketten jobbkezesek. A találkozó győztesének a második fordulóban valószínűleg az amerikai Jack Sock lesz az ellenfele, aki a világranglista 8. helyezettjeként indul a melbourne-i versenyen.

Novak Đoković az amerikai Donald Young ellen játszik, és elsőre úgy tűnik, hogy ez szerencsés sorsolás volt a számára, mert a második fordulóban a francia teniszező, Gaël Monfils lehet az ellenfele, a későbbiek során pedig a spanyol Albert Ramos-Vinolas. A középdöntőben könnyen megtörténhet, hogy Đoković–Federer mérkőzésen szurkolhatunk.

Filip Krajinović a kezdő mérkőzésén a francia Adrian Mannarino ellen játszik.

Viktor Troicki első ellenfele az ausztrál Alex Bolt lesz, míg a második forduló nagy kihívást jelenthet számára, mert valószínűleg Nick Kyrgios áll majd vele szemben a pályán.

Dušan Lajović az első fordulóban a 24. helyezett argentin Diego Schwartzmannal küzd meg, ezután következhet a nagyobb kihívás, mégpedig a világelső Rafael Nadal elleni meccs. 

A torna január 15-én kezdődik.

Györe László
Australian Open
tenisz
sorsolás
Szerbia

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.