Ugrás a tartalomra

Ők lettek 2017 legjobb magyar sportolói és edzői

2018.01.11
22:53
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A Nemzeti Színházban tartott gálán az újságírók szavazatai döntöttek.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2017-es szavazásán 436-an voksoltak. A szavazatok alapján az év férfi sportolója Baji Balázs atléta lett, aki tavaly a londoni világbajnokságon bronzérmet nyert 110 méteres gátfutásban – ezzel az első magyar atléta lett, aki szabadtéren, futószámban dobogóra állhatott a vb-n. Az év női sportolója Hosszú Katinka úszó lett, aki sorozatban ötödször érdemelte ki ezt az elismerést.

Az év csapata hagyományos csapatsportokban a Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata lett. Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben a Balázs Attila és Fucsovics Márton alkotta Davis Kupa-csapat lett. Az év edzője címet a Hosszú Katinkát tréningező Shane Tusup lett, aki magyar nyelven mondott beszédet a gálán. Az év férfi labdarúgójának a Chicago Fire vajdasági származású játékosát, Nikolics Nemanját választották. Az év női labdarúgója pedig Jakabfi Zsanett. Az MLSZ-életműdíjat Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya kapta.

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.