Ugrás a tartalomra

Saghmeister: Nagyon nehéz volt ez a Dakar

2018.01.21
21:59
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A 40. megmérettetés az argentínai Córdobában ért véget.

Az idei Dakar-rali nagyon nehéz volt, még az utolsó napon is több problémát meg kellett oldani - nyilatkozta a célnál a szabadkai motorversenyző, Saghmeister Gábor. A 40. megmérettetés az argentínai Córdobában ért véget.     

A motorosok mezőnyében az osztrák Matthias Walkner nyert a KTM-mel, az argentin Kevin Benavides és az ausztrál Toby Price előtt. Saghmeister Gábor nyolcadik alkalommal ért célba, ezúttal a 79. helyen. Saghmesiter Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Csak annyit tudok mondani, hogy a negyvenedik tradicionális Dakar-rali nagyon nehéz volt. Már az első öt nap kizárólag dűnékben motoroztunk. Egy napot nem tudok említeni, hogy könnyebb lett volna, mint akármelyik Dakaron. Még a mai utolsó napon is olyan 118-as kilométeres gyorsasági szakaszt csináltak, ahol nagyon sok problémát meg kellett oldani.”

Saghmeister Gábor csapattársa, Gyenes Emanuel a 23. lett összesítettben. A szatmárnémeti versenyzőnek hetedik alkalommal sikerült célba érnie.

Gyenes Emanuel, motorversenyző, Románia: „Nagyon örülök, hogy eljutottam ide, Córdobába. Egy nagyon hosszú és nagyon nehéz út vezetett ide, de itt is látszik, hogy nagyon megdolgoztunk érte, nagyon kemény volt és tényleg köszönöm mindenkinek, köszönöm a csapatnak, Szabinak, Lacinak, hogy sikerült minden napra megcsinálni a motorbiciklimet. Ebben az évben adtam is nekik egy kicsi munkát, mert volt egy nap, amikor összetörtem a gépet, de mindig helyrehozták.”

A mezőny leggyorsabb női motorversenyzője szerint is ez volt az egyik legnehezebb Dakar-rali. Laia Sanz, motorversenyző, Spanyolország: „Ez volt eddig az egyik legkeményebb rali. Alaposan meg is szenvedtünk, mert hosszú és nehéz volt, de egyben élveztük is, mert sok volt benne a homok. Szép volt, voltak nagyon szép szakaszok. Élvezetes és nehéz is volt egyben.”

Az autósok küzdelmében a spanyol Carlos Sainz másodszor nyerte meg a versenyt, ezúttal a Peugeot gyári csapatával. A kvadosok között a chilei Ignacio Casale volt a leggyorsabb, míg a kamionosok mezőnyében ismét a Kamaz aratott, miután Eduárd Nikolaev megvédte a címet.    

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.