Ugrás a tartalomra

Szabó István Emléktornát tartottak Csókán

2017.09.03
17:03
2024.03.19
08:32
30 klub közel 60 játékosa vett részt a hetedik alkalommal megrendezett Szabó István Emléktornán, Csókán. A helyi, neves edző kezei alatt bajnokok nevelkedtek fel, akik ma már elismert sportolók.

A megmérettetésre Vajdaság minden terültéről érkeztek versenyzők. A klubok mini újonc egyes, újonc egyéni és serdülő egyéni kategóriákban nevezhették be játékosaikat. Gvozdenović Katarina, asztaliteniszező, Dombos Asztalitenisz Klub, Kishegyes: „Jó a társaság, jó a hangulat. Eddig két csoportban vagyok, mindkét csoportban bejutottam az elődöntőbe.”

Az egykori edzőtársak szívesen emlékeznek vissza Szabó Istvánra, vagyis Pista bácsira. Czini Gábor, vezetőedző, Topolya Asztalitenisz Klub: „Egy nagyszerű ember volt, aki a legnagyobb edzőtől a legkisebb edzőig mindenkivel ugyan olyan hangon beszélt. Mindenkivel szemben figyelmes volt, mindenkit elismert. Egy nagyszerű ember volt, könnyen lehetett vele barátkozni.”

Az Emléktorna keretein belül az Asztalitenisz klub és a Község vezetősége együtt átvonult a helyi temetőbe, ahol megkoszorúzták Szabó István sírját. Az emléktorna megszervezésével méltó emléket szeretnének állítani az egykori edzőnek.

Kormányos László, tartományi képviselő, VMSZ: „Kötelező feladat volt, amikor az asztalitenisz termet sikerült felújítani, 2010-ben, és akkor egyúttal megszületett az a döntés, hogy az asztalitenisz termet Szabó Istvánról neveztük el. Természetesen minden fellépés, liga- és bajnoki meccs ott zajlik le, és így nem felejti a sport nyilvánosság sem.”

Szabó István pályafutása alatt több, mint 200 bajnoki, és több tíz Európa-bajnoki titulussal gazdagította a Csókai Asztalitenisz klubot. Emellett sikeres sportolók nevelkedtek fel Pista bácsi kezei alatt, akik ma már külföldi ligákban bizonyítanak.

 

asztalitenisz
Csóka
emléktorna

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.