Ugrás a tartalomra

A tizedik Lékó János kispályás emléktorna

2018.01.20
17:31
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában rendezték meg a Lékó János kispályás emléktornát. Az idei mérkőzésekre is hat focicsapat érkezett.

Idén tizenhetedik alkalommal rendezte meg a tóthfalusi Nyers István Akadémia a Lékó János kispályás emléktornát a legfiatalabb korosztály számára. Molnár Maja már évek óta foglalkozik labdarúgással, jelenleg a horgosi csapatnál véd: „Nagyon régóta focizok, már hat éve, és nagyon szeretek focizni, amikor van szabadidőm, mindig focizni akarok.

Az emlékverseny névadójának egyik fia, Lékó Lajos már a kezdetektől aktívan részt vesz a szervezésben és Tóthfalu sportéletében is: „A tóthfalusi Olimpia Sport Egyesület megalapításánál lényegében a Lékó család volt az, aki az első lépést megtette, hisz mi öten voltunk testvérek, abból négy fiú. Mi már a fél kézilabda csapatot kiállítottuk, de ellenben az a legfontosabb, hogy abban az időszakban érződött egy szükséglet a sport és rekreatív tevékenységekre az egész faluban és a környéken.”

Bontovics István, az Olimpia Sport Klub elnöke maga is Lékó János keze alatt nőtt fel, így nagy megtiszteltetés számára, hogy ő szervezheti az emlékversenyt: „A korosztály az úgymond “kis kakasok” korosztály, azaz a 2004-es, 2005-ös és 2006-os gyerekekből áll, és úgy gondolom, hogy nagyon jó meccseket látunk ma itt az első meccstől kezdve, és a mostani meccs is ezt mutatja, és igyekeztünk olyan csapatokat hívni, amelyeknek van tudásuk, ahol munka folyik.”

A meghívásos tornára a vendéglátó Olimpia mellett két szabadkai, egy csókai és egy horgosi csapat érkezett.

Magyarkanizsa
Lékó János
kispályás
labdarúgó
emléktorna

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.