Ugrás a tartalomra
Történelemverseny
Pannon RTV

Diákok történelmi vetélkedőjét tartották Magyarkanizsán

2017-12-07
18:58
2017-12-07
19:06
Forrás
Pannon RTV
A versenyen 90 gyerek vett részt a község iskoláiból, valamint Zentáról és Királyhalomról is érkeztek diákok. A történelmi vetélkedő témája idén Magyarkanizsa rövid története volt.

Történelemversenyt rendezett a községbeli felsős diákoknak az oromhegyesi Arany János Általános Iskola a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző központban. Az eseményt Arany János író, költő születésének 200. évfordulója alkalmából rendezték meg. A versenyen 90 gyerek vett részt a község iskoláiból, valamint Zentáról és Királyhalomról is érkeztek diákok. A történelmi vetélkedő témája idén Magyarkanizsa rövid története a kezdetektől 1849-ig, amire a diákok előzőleg megkapták a tananyagot, így a felkészülés sem volt nehéz számukra. A nyertes csapatok és tanulók könyvjutalomban részesültek.

Magyarkanizsa
Oromhegyes
történelem
vetélkedő

Most

15:30, Frissítve: 15:36

Nagy Magyar Filmteszt

Január 31-ig lehet kitölteni a Nagy Magyar Filmteszt első fordulóját. A kérdésekre a 14 és 20 év közötti diákok válaszolhatnak.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.