Ugrás a tartalomra
people
Pixabay/StockSnap

Három ösztöndíjprogrammal várja a hallgatókat a vajdasági CMH iroda

2018-01-11
14:31
2018-01-11
14:39
Forrás
Pannon RTV
A pályázatokra olyan hallgatók jelentkezhetnek, akik szülőföldön végzik a tanulmányaikat mester vagy doktori képzésen, illetve kihelyezett alapképzésre vagy mesterképzésre járnak.

A pályázat benyújtásának határideje hétfő. A pályázat kiírói a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

A három aktív pályázat, a Fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíj, a Szülőföldi felsőoktatási tanulmányi támogatás célú ösztöndíj és a Tavaszi részképzés. Grabovác Beáta a Fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra fog pályázni. Grabovác Beáta, docens, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar: „Ez az a pályázati kiírás, amely olyan fiatal munkásokat céloz meg, akik különböző tudományos tevékenységeket is végeznek, konferenciákra járnak, valamint valamely felsőoktatási intézményben dolgoznak.”

Az ösztöndíj kérelmezőknek figyelniük kell, ugyanis több újdonság van a pályázatok benyújtásával kapcsolatban. Szalai Andrea, pályázati referens elmondta: idén már elektronikus és postai úton is be kell adni a dokumentumokat. „Csak úgy lehet érvényes pályázatot benyújtani, hogyha valaki elektronikusan is pályázik, illetve postai úton is beküldi a szükséges dokumentumokat. A honlapunkon fent van egy táblázat. Ezt nagyon fontos áttanulmányozni.”

A jelentkezők a martonaron.elte.hu oldalról tölthetik le a dokumentumokat. A pályázatok benyújtásának határideje január 15-e, éjfél. A postán feladott, papír alapú okiratok egy-két napot késhetnek. A lényeg az, hogy a postai bélyegző dátuma 15-e előtti legyen.

ösztöndíj
CMH
egyetem
hallgató

Most

15:23, Frissítve: 17:27

80 éves a horgosi művelődési egyesület

A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte a helyi kultúrotthonban. Az eseményen az egyesület minden szakcsoportja bemutatkozott.
15:13, Frissítve: 17:01

2018-ban is keressük a Dalt

A szombat esti válogató után kijelenthető, hogy a nyitány remekül sikerült, ahogyan a közös produkció, A dal a miénk című szám újrafeldolgozása is.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.