Ugrás a tartalomra
Emmanuel Macron
Tanjug/Etienne Laurent, Pool via AP

Két éve szabadult el a terror Franciaországban

2017-11-13
16:31
2017-11-13
16:56
Forrás
hirado.hu, MTI
Az Iszlám Állam géppisztollyal felfegyverkezett katonái 2015. november 13-án este Párizsban, hét helyszínen követtek el összehangolt terrortámadást, amelynek százharminc halálos áldozata volt.

Az Iszlám Állam géppisztollyal felfegyverkezett katonái 2015. november 13-án este Párizsban, hét helyszínen, éttermeknél, koncertteremben és a nemzeti stadion közelében követtek el összehangolt terrortámadást, amelynek százharminc halálos áldozata volt. A terrorcselekményt egyetlen elkövető élte túl, elfogták, de két év elteltével még mindig rejtély övezi az Iszlám Államtól kapott feladatát.

Emmanuel Macron és felesége

Emmanuel Macron francia államfő elődjével, Francois Hollande-dal együtt vett részt hétfőn a merényletek második évfordulójának hivatalos megemlékezésein. Macron és felesége a támadások valamennyi helyszínén hosszan beszélgetett a túlélőkkel és a halálos áldozatok jelen lévő hozzátartozóival. A Bataclannál ott voltak a Eagles Of Death Metal amerikai rockzenekar tagjai is, akik a támadás estéjén léptek fel a koncertteremben.

Franciaország
terror
Emmanuel Macron

Most

22:23, Frissítve: 22:58

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 22:20

BATE Bariszav - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű