Ugrás a tartalomra

Ami megszületik a színpadon, az nyomot hagy a szívekben

2022.12.18
08:05
2022.12.18
17:22
Forrás
Pannon RTV
Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör több évtizede élteti a szokást, miszerint a karácsonyi műsoruk alatt összegyűlt önkéntes adományokkal az arra rászoruló egyesületek tagjait támogatják. Karácsonyi műsorukkal szombaton örvendeztették meg a nézőket.

Harmatozzatok égi magasok címmel mutatták be szombaton este a karácsonyi ünnepkör hagyományait felelevenítő különleges műsorukat az egyesület tagjai, amelyre minden évben örömmel gyűlik össze a település lakossága.

Gajó Piroska, Ada: „Nagyon örülök annak, hogy létezik a Vadvirág, mert nagy szeretettel nézzük mindig a műsorukat, és a karácsonyi ráhangolódás idején ez igazán örvendetes.”

Petrics Valéria, Ada: „Szerintem azért jó, mert így meg tudjuk őrizni a hagyományainkat. Ada színvonalát ez a csoport már évek hosszú során bearanyozza, a mi életünket is. A karácsonyra, egy kicsit az ünnepekre hangolódunk, és nagyon szeretjük őket.”

Az ünnepi időszakban nemcsak egymásnak, hanem azoknak is igyekeznek örömet szerezni, akiknek az ő adományuk nélkül csendesebb és szerényebb lenne az ünnepük. A Jónak lenni jó! akciójuk támogatottjai több éve a dreai Lurkóház lakói.

Boja Ilonka, a dreai Lurkóház házfelelőse: „Lélekben is és tárgyakban is nagyon feltöltődünk. Valójában lelkileg feldobódunk, szinte minden gyerek, a nevelők a gyerekekkel együtt. Érezzük azt, hogy támogatva vagyunk, és rájuk mindig számíthatunk. Vannak személyek és jóakarók a mai világban is.”

A házfelelős örömmel tette hozzá, hogy a karácsonyi, Vajdaság-szerte megszervezett adakozásból bő fél évig tudnak kitartani.

A Vadvirág Hagyománypóló Kör tagjai több hónapnyi felkészülés után bravúros műsorral örvendeztették meg az egybegyűlteket.

Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör, Ada: „31. éve, megalakulásunk óta minden évben tartunk karácsonyi műsort és ezt szerencsénkre a covid ideje alatt is meg tudtuk tartani. Nagyon nagy szeretettel készülünk erre a műsorra és minden csoportunk, tehát a legkisebbektől egészen a legidősebbekig, mindenki fel fog lépni.”

Mi ezt egy csodának tartjuk, mert ami itt megszületik a színpadon, az mindig nyomot hagy az emberi szívekben, ettől nagyon elismerés pedig nem létezik - nyugtázta a Hagyományápoló Kör elnöke.

Vadvirág Hagyományápoló Kör
Ada
karácsonyi műsor
néptánc
népzene

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.