Ugrás a tartalomra

Artopédlandia Újvidéken

2019.07.26
16:16
2019.11.27
11:20
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Kortárs Múzeumban augusztus 11-ig megtekinthető Artopédlandia nevű tárlat a szegedi színházhoz kötődő fotó-dokumentációt is tartalmaz.

Az 1990-ben megalapított magyarországi Metanoia Artopédia színház előadásaihoz készült meditációs objektumok és mechanikai installációk gyűjteményét állította ki Újvidéken Perovics Zoltán, a színház alapítója és rendezője. Az újvidéki Kortárs Múzeumban augusztus 11-ig megtekinthető Artopédlandia nevű tárlat a szegedi színházhoz kötődő fotó-dokumentációt is tartalmaz.

A kiállított alkotások elsősorban a kikerülhetetlen etikai és más jellegű problémákkal, feszültségekkel, illetve a természet ellen elkövetett bűnökkel kapcsolatos emberi gondolatokat mutatják be – mondta el Perovics Zoltán csütörtökön, a tárlat megnyitóján. A színház működésének közel 30 évét felölelő és bemutató kiállítás az újvidéki székhelyű Európa Alapítvány szervezésében valósulhatott meg.

Perovics Zoltán, kiállító: „Ezek az objektumok az elmúlt évek alatt kivívták maguknak, hogy kiállítsuk őket. Látható ezeken a fotókon, hogy nagyon sok megsérült, mert olyan helyen tároljuk, ahol beázik az épület. Egy Jeles-Bódy-Konferencia keretében kiszabadítottuk onnan, amit ki lehetett. Megcsináltuk az első kiállítást, és azóta nagyon sok helyre eljutott ez az anyag. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ide is megérkezhetett.”

Artopédlandia
kiállítás
Perovics Zoltán
Kortárs Művészeti Múzeum
Újvidék

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.