Ugrás a tartalomra

Ezrek voltak Óbecsén éjjel

2022.06.19
11:59
2022.06.19
18:02
Forrás
Pannon RTV
Két év szünet után a főtéren ismét megszervezték az Óbecse Éjjel nevű rendezvényt. Pénteken és szombaton ingyenes koncertek voltak, de egyéb kulturális és gyerekprogramokat is tartottak. A sztárfellépő tegnap este Zdravko Čolić volt.

Ezrek énekeltek együtt tegnap este Óbecse főterén Zdravko Čolić ingyenes koncertjén. Sok néző órákkal a koncert előtt a helyszínre érkezett.

Harangozó József, Óbecse: „Nagyon jó, örülünk, hogy van ilyen minden évben, és családostól kijövünk.”

Miodrag Milovanović, Óbecse: „A hölgyek hoztak el, szép dolog, hogy Óbecsén ilyesmit szerveznek, ritkán van alkalmunk arra, hogy ilyet lássunk. Engem meglep a tömegesség.”

Az Óbecse Éjjel elnevezésű rendezvény programjaira egész Vajdaságból, de jóval messzebbről is érkeztek vendégek, elsősorban Zdravko Čolić miatt.

Bogáromi Cenc Katalin, Ada: „Legenda. Nagyon szeretem a számait, mert van mondanivalója a számainak.”

Zdravko Čolić előtt a magyarországi New Level Empire lépett színpadra, egy nappal korábban pedig a Del Arno Band, a Les Filles, a Generation Z, a Skladište és a Fingerbang koncertezett. A kétnapos rendezvény ideje alatt rövidfilmfesztivál és gyerekprogramok is voltak.

Kádas Gábor, Óbecse: „Örül a lelkem, amikor ilyen sok fiatal meg nép jön vidékről, megismerik a városunkat, barátkozunk, új ismerősök, valahogy olyan melegség fog el.”

Az utcák és a vendéglátóhelyek megteltek emberekkel, sok helyen élő zene szórakoztatta a vendégeket.

Dragan Tošić, polgármester, Óbecse: „Azt hiszem, soha nem volt ilyen sok ember Óbecsén, a téren talán igen, de nem lehet bemenni a kávézókba. Ami különösen érdekes, hogy megteltek a szálláshelyek Törökbecsén, Temerinben, Szenttamáson, Adán, Óbecséről nem is beszélve. Olyan sokan kértek tőlünk segítséget szálláshely miatt, hogy az hihetetlen.”

A kétnapos rendezvény tegnap éjjel tűzijátékkal ért véget.

Óbecse
Zdravko Čolić
Óbecse Éjjel

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.