Ugrás a tartalomra

A Fokos zenekar zenéjétől volt hangos a VM4K

2019.07.19
08:28
2019.07.19
16:31
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági nóták, mezőségi dallamok csendültek fel a klubesten.

A népszerű Fokos zenekar volt a legutóbbi vendége a szabadkai VM4K klubestjének. A főként óbecsei fiatalokból álló banda, a Fölszállott a páva című népzenei vetélkedő legutóbbi műsorának győztese a magyar népzene legszebb darabjait hozta el a klubestre. A dalcsokrokban nem csak a népzenei berkekben klasszikusnak számító mezőségi dallamok, hanem például vajdasági nóták is fel-felcsendültek, a többi között a zenekar nemrégiben megjelent lemezéről is, amelyen óbecsei gyűjtésüket hallhatjuk.

Szerda Balázs, brácsás, Fokos Zenekar: „Erdély a legrészletesebben ismert tájegység, és nyilván ott már falvakra, illetve emberekre tudjuk bontani a táncot, illetve a muzsikát, és természetesen mi is azzal kezdtük. Mi is erdélyi anyagokkal kezdtünk el foglalkozni, ami a zenekarnak ugyanúgy kedvence maradt, most is nagyon szeretjük, és nagy örömmel mutatjuk meg, és igyekszünk a lehető leghitelesebben megszólaltatni, de természetesen ehhez hozzájött nagyon gyorsan a dél-alföldi magyar tamburamuzsika, ugyanis rájöttünk, hogy akkor lehetünk igazán hitelesek, ha a saját anyagunkra építkezünk elsősorban.”

Fokos
Fokos zenekar
VM4K
klubest
VM4Köz.Klub
koncert
népzene
vajdasági nóták
nóta
Óbecse
Fölszállott a páva
magyar népzene
dalcsokor
mezőségi

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.