Ugrás a tartalomra

Góbi Rita Hacukaland című táncelőadása Belgrádban

2024.04.21
11:39
2024.04.21
17:04
Forrás
Pannon RTV
Góbi Rita vajdasági származású táncművész vendégszerepelt a belgrádi Collegium Hungaricumban. A szerb fővárosban működő magyar kulturális központban Hacukaland című interaktív, gyermekeknek szóló táncelőadását mutatta be.

Góbi Rita újvidéki születésű táncpedagógus 27 évvel ezelőtt költözött el Magyarországra. Táncművészeti tevékenysége miatt számos elismerésben részesült.

Góbi Rita, táncművész, koreográfus: „Nekem mindig nagyon fontos volt, hogy azt, amit megtanultam, vagyis amivel foglalkozom, azt ne csak Európa-szerte és Magyarország-szerte lássák az emberek, hanem hogy hazahozzam.”

Góbi Rita Hacukaland című gyermekeknek szóló előadását Belgrád mellett Szabadkán is bemutatta. Elmondása szerint a produkció egyebek mellett arra tanítja a gyerekeket, hogy az érzéseket nemcsak szavakkal, hanem mozdulatokkal, cselekedetekkel is fontos kifejezni. A táncművész vendégszereplése a Vendégoktatók a magyar kultúráért program keretében valósult meg a belgrádi Collegium Hungaricum szervezésében.

Gyukin Tijana, kulturális attasé, Collegium Hungaricum, Belgrád: „A programjaink során mindig nagy hangsúlyt helyezünk a gyerekekre, és fókuszálunk arra, hogy rendszeresen, meghatározott időközönként a gyerekek kerüljenek a középpontba. Góbi Ritáról csak szuper híreket hallottunk, és mindenképpen szerettük volna, ha az itteni közönségnek is bemutatja az előadásait.”

Góbi Rita szerbiai körútját az Újvidéki Színházban zárja, ahol hétfőn a 2 négyzetméter című felnőtteknek szóló monodrámáját mutatja be.

táncművész
Góbi Rita
Belgrád
Collegium Hungaricum
Hacukaland
Vendégoktatók a magyar kultúráért program

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.