Ugrás a tartalomra

Harmincöt évbe zárt mindenség - Radnótira emlékeztek Szabadkán

2024.04.26
08:48
2024.04.26
15:53
Forrás
Pannon RTV
Filmvetítéssel egybekötött beszélgetéssel emlékeztek meg a magyar irodalom egyik legnagyobb költőjéről a szabadkai Szekeres László Alapítvány szervezésében.

A közönség Herczeg Zsolt, a Pannon RTV munkatársának több neves filmfesztivált megjárt és sokszor díjazott kreatív alkotását, a Radnóti nyomában című egész estés dokumentumfilmet láthatta. A rendezővel a filmforgatás élményeiről, a Radnóti-útélményről L. Móger Tímea beszélgetett.

Herczeg Zsolt, rendező: Még középiskolás koromban ismerkedtem meg mélyebben Radnóti életével és munkásságával, és soha nem gondoltam, hogy azon az útvonalon én is végig tudok menni, én is ott járhatok, ahol olyan költemények születtek, amelyek kiemelkedőek a magyar költészet tekintetében, vagy akár az egyetemes költészet tekintetében.

SZLA
Herczeg Zsolt
Radnóti nyomában
Radnóti Miklós
filmvetítés
dokumentumfilm
L. Móger Tímea

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.