Ugrás a tartalomra

Irodalmi est Muzslyán

2022.11.27
11:52
2022.11.27
17:41
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági írók, költők olvastak fel részleteket műveikből a Muzslyán megtartott szombat esti irodalmi esten, amelyet a helybeli Sziveri János Művészeti Színpad és a zentai zEtna kiadó közösen szervezett meg.

Vajdaság néhány pontján léteznek kis kiadók, irodalmi tömörülések, amelyeknek a könyvkiadás a fő tevékenységük vagy a melléktevékenységük. Ezek az irodalmi közösségek maguk köré tömörítik az írókat vagy a környékbeli tehetséges irodalomkedvelőket. Kovács Jolánka, elnök, Sziveri János Művészeti Színpad, Muzslya: „Sinkovics Péter verseket olvasott föl, később beszélt a készülő regényéről, aztán Szögi Csaba egy részt olvasott föl, szintén egy készülő regényéből. Hernyák Zsóka és Döme Szabolcs nem új kötettel jelentkeztek itt most, illetve voltak jelen nálunk, habár ez a két kötet számunkra új, hiszen most láttuk őket először, és először hallottunk belőlük részleteket.”

A Sziveri János Művészeti Színpad és a zEtna együttműködésének már két évtizedes hagyománya van. Beszédes István, költő: „Ez olyan szempontból is fontos, hogy különböző helyek, kisebb helyek, a periférián elhelyezkedő helyek együttműködéséből született valami, olyasmi, ami rajtunk túl mutat. És a hagyomány szerint maradtunk most is annál a megoldásnál korábban is, hogy friss szövegekkel érkezünk, legyenek azok akár folyóiratszövegek vagy pedig a friss könyvekből felolvasott szövegek.”

Sinkovics Péter egy újabb regényen dolgozik, amely az eddig megjelent három regényéhez képest nem a jelenben, hanem a középkorban játszódik. „Szerintem ezek a találkozások azért fontosak, mert a könyvkiadásunk nagyjából rendezett, de a könyvellátás az teljesen rendezetlen. Ilyen szinten ezek kivételes alkalmak arra, hogy ne csak a könyvvel, hanem a leendő olvasók a szerzőkkel is találkozzanak. Én azt hiszem, hogy ez a muzslyai találkozó is ilyen céllal is megfelelt a rendeltetésének, és jól sikerült.”

A muzslyai Petőfi Sándor MME székházában megtartott irodalmi est a résztvevők és a közönség kötetlen beszélgetésével zárult.

irodalmi est
Muzslya
felolvasás
író
költő
könyv

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.