Ugrás a tartalomra

Kárpátalja magyar szemmel

2021.07.19
14:17
2021.07.19
16:11
Forrás
Pannon RTV
Útikönyv jelent meg Kárpátalja természeti értékeiről és épített örökségéről.

Az útikalauz megjelentetésének legfőbb célja a vidék turisztikai vonzerőinek népszerűsítése, ami hozzájárul Kárpátalja magyar vonatkozású történelmi-kulturális értékeinek újrafelfedezéséhez is. Betekintést ad a vidék történelmébe, számba veszi természeti értékeit, bemutatja épített örökségét, hagyományait. Kárpátaljáról nagyon kevés hasonló kiadvány látott eddig napvilágot, a hiánypótló útikönyvet pedig a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács adta ki.

Az útikönyvet Budapesten mutatták be sajtótájékoztató keretében, amelyen mások mellett részt vett Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, Tarpai József, a könyv szerkesztője, Mester András, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnöke és Grezsa István miniszteri biztos, aki támogatta a könyv megszületését.

Grezsa István, miniszteri biztos, Magyarország: „Ez a legelhanyagoltabb, legveszélyeztetettebb része ma a magyarságnak, ugyanakkor páratlan gazdag múlttal és páratlan gazdag 21. századi jelennel rendelkezik ez a terület, és kötelességünk ezt megismertetni a magyarországi, és az ukrán fordítás által a belső Ukrajnából Kárpátaljára érkező turisták számára egyaránt. Akár a történelmét, akár a kultúráját, akár a jelenét magyar szemmel vizsgáljuk, felkelti mindenki érdeklődését, és a rossz hírek ellenére, amelyeket évek óta olvashatunk a sajtóban, csak bátoríthatunk mindenkit, hogy menjen el Kárpátaljára, ne törődjön a határátkelés nehézségeivel, ha valaki nem élt a szocializmusban, akkor az megtapasztalhatja, hogy ez mit jelent, és keresse fel azokat a helyeket, amelyeket ez az útikönyv megmutat.”

Kárpátalja
Kárpátalja magyar szemmel
bemutató
útikönyv
Grezsa István

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.