Ugrás a tartalomra

Kategóriájában első lett médiaházunk produkciója

2023.11.13
10:11
2023.11.13
10:24
Forrás
Pannon RTV
A Pannon RTV Szalonspicc című animációs filmje első lett kategóriájában a szerbiai Experimental Superstars, avagy a Kísérleti Csillagok filmfesztiválon. Az idei versenyt november 9-e és 11-e között tartották Újvidéken.

Az alkotás az Eksperimentalna Srbija, azaz a szerbiai kísérleti filmek kategóriájában versenyzett más művekkel. A rövidfilm, amelyet mások mellett Miskolci Rolland, Agárdi Gábor, Varga Olga és Nagy Gergely jegyeznek, korábban filmetűd kategóriában második lett a magyarországi XVII. Göcsej Filmszemlén, illetve fesztiváligazgatói fődíjat kapott a rövidfilmek párizsi fesztiválján, azaz a Paris Short Film Festival mustrán. A munkát színek, hangok, képek erős világa jellemzi, és külön érdekessége, hogy a legendás magyar színművész, Koltai Róbert adta hozzá a hangját. Az animációhoz használt illusztrációk pedig a néhai magyar festőművész, Ruzicskay György munkái, aki Párizsban is alkotott.

Pannon RTV
Szalonspicc
Experimental Superstars
Kísérleti Csillagok
Eksperimentalna Srbija
Miskolci Rolland
Agárdi Gábor
Varga Olga
Nagy Gergely
Koltai Róbert
Ruzicskay György

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.