Ugrás a tartalomra

Koncert a szilágyi Szent István-templomban

2021.08.22
11:22
2021.08.22
18:54
Forrás
Pannon RTV
Búcsúkoncertet és képkiállítást tartottak a szilágyi Szent István király-templomban. Az eseményt hagyományosan minden évben megszervezik. A belépődíj önkéntes volt, amit a Padevala Ifjúsági Szervezet támogatására fordítanak.

A zenei felhozatal igencsak színes volt. Jazzt, rockot és komolyzenét is hallhattak a nézők. Molnár Tamás, szervező, Szilágyi: „Jobbára, úgymond kilencven százalékban falubéli tehetségek léptek fel, valamint minden évben hívunk vendégzenészeket, vendégművészeket, ebben az esetben Kupuszináról hívtunk két remek zenészt, akik az apatini zeneiskola tanárai, Janovics Ilonkát és Rakić Stefant, aki most már az Újvidéki Zeneakadémia zongoratanára.”

A templomban a szilágyi születésű festő, budapesti Kővári Tünde képeit is megtekinthették az érdeklődők. „Azt szoktam mondani, hogy a képeim a lelkem vetületei. Bennük van minden, amit érzek, gondolok, szeretek, és főleg a természetből inspirálódom, és a jelenlegi kiállításnak is azt a címet adtam, hogy „Szülőfalum emlékképei“. Minden kép így vagy úgy a szülőfalumhoz kötődik.”

Az esemény megvalósítása Kurin István, a szilágyi Szent István-templom plébánosának ötlete volt. „A zene mindenkié, úgyhogy ilyen értelemben ez egy alulról jövő kezdeményezés volt a részemről, és hála Istennek támogatókra találtam itt a falubeliekben, a falubeliek körében, és azt mondom, hogy a zene által, a művészetek által lehet legközelebb kerülni Istenhez, illetve kapcsolatot teremteni vele.”

A lakosok minden évben nagyon várják a koncertet, így idén is telt ház előtt szerepelhettek a fellépők.

Szilágyi
Szent István-templom
koncert

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.