Ugrás a tartalomra

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

2024.04.19
16:14
2024.04.19
16:22
Forrás
Pannon RTV
Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

A Szabadkai Kortárs Galéria minden évben kiállítást szervez azokból a szerzett új műalkotásokból, amelyek az előző évben kerültek be a gyűjteménybe, és így azok múzeumi tárgyakká váltak. Idén három művész Goran Despotovski, Mihailo Vasiljević és Részegh Botond ajándékozott alkotásokat a galériának. Mihailo Vasiljević a bolhapiacon árult, már kidobott régi diafilmekből készített fotósorozatot: „Valószínű, hogy ez egy újvidéki családé volt, akik az Egyesült Államokba költöztek a hatvanas években és ezeket a diákat a kétezres években kidobták. Ez jellemző a fényképekre, ahogyan a generációk váltják egymást a házakat eladják, és a fotó sorsa nem fényes, a szemétben végzi.”

Goran Despotovski jól öltözött arctalan embertömeget állított ki. Ezzel a kiállításával többek között megjárta már Horvátországot, Szlovéniát, Romániát, Németországot és Tajvant is: „Függetlenül attól, hogy az ember éppen hol van, valamilyen módon pusztul, mint individuum. Hogy erre a technológia van-e hatással, vagy csak a társadalom, vagy az új berendezések ez már egy magasabb erő, nem tudhatjuk pontosan, de ez volt az üzenet.”

A kiállítás megtekinthető Szabadkán a Kortárs Galériában. 

Kortárs Galéria
kiállitás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.