Ugrás a tartalomra

Magyar alkotók sikerei a Szarajevói Filmfesztiválon

2023.08.20
12:36
Forrás
MTI
Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje kapta meg a legjobb rövidfilmnek járó elismerést a Szarajevói Filmfesztiválon. Másokat is díjaztak.

A Szarajevó Szíve-díj egyben az Oscar-jelölést is biztosítja az alkotásnak, amely egy fiatal, első látásra céltalan ember életét mutatja be.

A diákfilmek versenyében Gyimesi Anna Falling című, anyaságról szóló diplomafilmje érdemelte ki a fődíjat.

A dokumentumfilmek kategóriában Somogyvári Gergő Fanni kertje című filmje a zsűri különdíját nyerte el, míg a romániai kommunista rezsimet megdöntő forradalom eseményeit feldolgozó Libertate ´89 - Nagyszeben Tudor Giurgiu rendezésében a Nemzetközi Artmozi-szövetség különdíját kapta meg.

A Szarajevói Filmfesztivál az elmúlt három évtizedben Európa legnagyobb presztízsű seregszemléi közé nőtte ki magát, a vetítéseken évről évre több mint 100 ezer néző vesz részt.

Szarajevó
Szarajevói Filmfesztivál

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.