Ugrás a tartalomra

Megjavítható-e az ember?

2024.02.07
21:11
2024.02.07
21:44
Forrás
Pannon RTV
Megjavítható-e az ember? - ezt a kérdést járta körül dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész Magyarkanizsán, ahol a helyi József Attila Könyvtárban tartott előadást.

Az előadó a Bibliából, a művészetek és a tudományok világából vett megnyilatkozásokkal támasztotta alá azon álláspontját, hogy az ember képes jót tenni.

Dr. Reisinger János, irodalomtörténész: „Kapunk választ, nem árulunk zsákba macskát, mert egy kis visszatekintéssel kezdem az előadást, mert az én nemzedékemnek nem csak azt mondták, hogy megjobbítható az ember, az 50-es, 60-as években, hanem azt mondták, hogy meg is fogjuk javítani ez embert. Az azóta eltelt 60-70 évet szeretném áttekinteni, hogy most mi történt a világban. Rámutatni arra, hogy az ember megjobbítását csak egyetlen egy könyv veszi komolyan, ez a Biblia.”

Megjavítható-e az ember?
dr. Reisinger János
irodalomtörténész
magyarországi
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.