Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Középiskolások Művészeti Vetélkedője

2024.04.26
16:40
2024.04.26
20:13
Forrás
Pannon RTV
Több mint 80 diák áll a zsűrik elé a mai és holnapi döntőn a beszédművészeti és az irodalmi kategóriában.

Ötvenhetedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színházban.

Elsőként lépett az óbecsei Városi Színház színpadára Papp Albert, aki az idén másodszor vett részt a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén. Dékány Dávid: Holnapután című versét mondta.

„Valamennyire az életem részévé vált ez, hogy olvasok verseket, valamennyire így művelődök is, úgy gondolom, és ez az egész KMV is olyan, hogy ha valaki eljön ide, akkor itt csak művelődhet, meg olyan jó társaságban van, hogy itt nem lehet nem jól érezni magunkat” - nyilatkozta Papp Albert.

A beszédművészeti vetélkedő produkcióit Krizsán Szilvia, Grgić Nikoletta és László Sándor színművészek értékelték. Grgić Nikolettának a pályaválasztását is meghatározta ez a vetélkedő, de nem csak ezért fontos ez a rendezvény a középiskolásoknak.

Grgić Nikoletta, színművész: „A személyiségfejlődésben is nagyon fontos, hogy kiállnak sok ember elé, hogy foglalkoznak irodalmi szöveggel, úgyhogy mindenképpen úgy érzem, hogy csakis pozitív hatással lehet a KSZFV és a KMV is mindenre.”

A verseny szünetében került sor a KMV képzőművészeti tárlatának a megnyitójára, amelyen a legjobb pályamunkákat állították ki. Az idén különösen sok alkotás érkezett be a pályázatra.

Szabó Róbert, szervező, Középiskolások Művészeti Vetélkedője, Óbecse: „Itt mögöttem láthatjuk az első helyezett festészet kategóriást, de az egyéb kategóriába is rengeteg mű érkezett, amik egyre kreatívabbak, és nagyon örülünk ennek.”

A legtöbb versenykategóriában rekordszámú fiatal indult, és még soha annyian nem töltötték az éjszakát is Óbecsén, mint az idén. Virág Kiss Anita, főszervező, Középiskolások Művészeti Vetélkedője, Óbecse: „Azt látjuk, hogy a koronavírus-járvány óta most kezdenek az emberek fellélegezni, tömegesen megjelenni egy-egy rendezvényen, és ezt nem csak a KMV-n tapasztalom, hanem a többi nagy rendezvény esetében is, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. Azt is látjuk, hogy megint van egy olyan fiatal, erős generáció, akik itt akarnak lenni, együtt akarnak lenni, versenyezni akarnak, jobbnál jobb munkákat küldenek be, úgyhogy én azt gondolom, hogy fontos, hogy együtt legyünk.”

Az 57. KMV-t Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke nyitotta meg. Vasárnap délelőtt egy gálaműsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.

KMV
színház
középiskola
Papp Albert
Grgić Nikoletta
Szabó Róbert

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.