Ugrás a tartalomra

„Mert a szép szó nemcsak eszközünk, hanem célunk is!”

2024.04.11
13:22
2024.04.11
17:12
Forrás
Pannon RTV
Versmaratont tartottak Csókán a Városi Könyvtárban. A megmozdulást kilencedik alkalommal szervezték meg József Attila születésnapján.

2014-ben a Líra Egyesület kezdeményezte a megemlékezést, majd a Csóka Művelődési és Oktatási Központ vette át az ünnep fenntartását. Ezen a napon az óvodások, általános és középiskolások mellett bárki betérhetett és elszavalhatta kedvenc versét.

A versmaraton jelmondata egy József Attila idézet volt: Mert a szép szó nemcsak eszközünk, hanem célunk is!

Kobrehel Éva, igazgató, Csóka Művelődési és Oktatási Központ: „Nagyon fontos számunkra, hogy megszerettessük a gyerekekkel a vers adta örömöket, és intézményünk berkein belül a könyvtár is tevékenykedik, ahol ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a könyveket is megszerettessük a gyerekekkel. Fontos, hogy megismerjék a magyar költőket, a verseiket. Ezért szervezzük ezt a versmaratont.”

versmaraton
Csóka
Városi Könyvtár
Kobrehel Éva

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.