Ugrás a tartalomra

Művészet és műemlékvédelem Zentán

2012.07.25
17:30
Második alkalommal is megszervezték a Művészet és műemlékvédelem elnevezésű tábort Zentán
Második alkalommal is megszervezték a Művészet és műemlékvédelem elnevezésű tábort Zentán. A Pécsi Egyetem Művészeti Karának diákjaihoz a Bolyai Farkas Tehetséggondozó Gimnázium tanulói is csatlakoztak. A tábor csütörtökön kiállítással zárul, amin az ifjú tehetségek alkotásait mutatják be. A 9 napos program elején Zenta történelmével, jelenével és műemlékeivel ismerkedhettek a pécsi fiatalok. A tábor második felében a hangsúly az alkotáson van. A kilenc művészjelöltet két zentai festőművész gyakorlati tanácsokkal látja el.



A fiatalok elmondása szerint a tábor ideje alatt szélesedett a látókörük. A keddi nap egy különlegességet is tartogatott. A fiatalok csoportosan vonultak fel Zenta utcáin. Ellátogattak ahhoz az öt épülethez, amelyet tavaly már műemlékké avattak. Idén további öt műemlék jellegű épületen szerettek volna táblát elhelyezni. Az akció azonban a harmadik táblafelhelyezésnél meghiúsult. A rendőrség betiltotta, mivel a csoport nem rendelkezett az összes szükséges engedéllyel. A tábor csütörtökön kiállítással zárul, 18 órakor a kiállító megnyitóján Madame Plastic is megjelenik majd.
művészet
Zenta
tábor
műemlékvédelem

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.