Ugrás a tartalomra

Nyugdíjas bál, tűzoltó kiállítás, művelődési műsor és koncertek Kishegyesen

2023.07.30
10:44
2023.07.30
17:15
Forrás
Pannon RTV
Ezen a héten tartják az Anna-napokat Kishegyesen. Szombaton is gazdag programmal várták a kilátogatókat.

A kishegyesi és környékbeli tűzoltók mindennapjairól szóló fényképkiállítással kezdődtek a szombat délutáni programok.

Kurin Ákos, alelnök, Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testület, Kishegyes: „A képek bemutatják a tűzoltók mindennapjait. Hogyan oltottak tüzet, milyen társasági élet folyt, mivel foglalkoztak. A képkiállításon az 1800-as évek végétől az 1980-as évek közepéig láthatunk képeket.”

Szancsik Blanka és Fajferity Léna már több éve a helyi Délucska néptánccsoport tagjai. Anna-napokon nemcsak táncokat mutattak be, hanem népi játékokat is. Arról is meséltek, hogy milyen volt nekik az új kültéri színpadon lenni.

„Nekem nagyon tetszik. Szerintem tökéletes lett. Pont jó. A levegőn van, szóval nem is lesz melegünk, szóval jó.”

A helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületnek külön öröm, hogy megkapták a Petőfi-szobrot - mondta az egyesület elnöke. Linka B. Gabriella kiemelte, hogy az Anna-napi sokadalom néven az új színpadot is átadják rendeltetésének.

Az Anna-napok a helyi római katolikus templom védőszentjének, Szent Annának az ünnepe - mondta Sándor István kishegyesi alpolgármester.

„Kishegyesre mindig hazalátogatnak az elszármazottak az Anna-napok ünnepére, a búcsúra. Ez általában a vasárnapi ebédekben öltött testet, hogy a rokonok, a hozzátartozók, a barátok egymást meglátogatják. Mi viszont ezt szerettük volna az elmúlt tíz évben magasabb szintre emelni. Ha már itthon van annyi ember, és azt mondjuk, hogy a település lakossága megkétszereződött, akkor ők lássák azt, hogy milyenek azok a civil szervezetek, milyenek azok az egyesületek, mivel foglalkoznak, mit alkotnak, mivel készülnek egész évben.”

Az Anna-napok megmutatja azt, hogy Kishegyesen egy élő közösség van - tette hozzá az alpolgármester.

Kishegyes
Kurin Ákos
Linka B. Gabriella
Sándor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.