Ugrás a tartalomra

Odaítélték a Milica útja díjat, a kiemelkedő költőnők elismerését

2021.10.22
14:29
2021.10.22
17:14
Forrás
Pannon RTV
A Miloš Crnjanski Vajdasági Művelődési Központ negyvenötödik alkalommal ítélte oda a Milica útja nevű díjat, melyet kiemelkedő költőnők kapnak. Idén a pancsovai Jasmina Topić kapta az elismerést, Ideiglenes lakhely című verseskötetével.

Ez a díj rendkívül fontos a fiatal költőnők ösztönzése érdekében, akik csak most kezdték papírra vetni a gondolataikat - hangsúlyozta a díjátadón Dragana Milošević tartományi művelődési titkár.

„A tartományi művelődési és tömegtájékoztatási titkárság nagy jelentőséget tulajdonít ennek, mivel a kulturális intézményeink valósítják meg mindazt, ami az írott szó, az irodalom, a tradíciók, a nyelv és általánosan a kultúra megőrzésére vonatkozik. Nagyon kitartóan, odaadóan, ambiciózusan tesszük ezt évről évre, nem szakítjuk meg ezt a hagyományt, mivel nagyon fontos a jövő generációi számára.”

Milica útja díj
költő
díj
elismerés
Dragana Milošević

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.