Ugrás a tartalomra

Rendhagyó irodalmi óra Fehér Kálmánról Csókán

2023.05.10
14:30
2023.05.10
19:34
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó irodalmi órát tartottak Csókán, a Városi Könyvtárban az általános iskola tanulói számára. Fehér Kálmán költőre, íróra és műfordítóra emlékeztek.

Fehér Kálmán 1940. május 14-én született Csókán, majd pályája során számos lap szerkesztőjeként tevékenykedett. 1975 és 1982 között a Fórum Könyvkiadó igazgató-főszerkesztője, majd vezérigazgatója volt, ezt követően pedig 1997-ben a nyomda igazgatójává választották. Legismertebb versei az Akvárium, a Száz panasz, ifjúsági regényként pedig az Összjáték című alkotása. Az író 2017-ben, 76 évesen hunyt el.

Erdélyi Ilona, nyugalmazott irodalomtanár: „Már felnőtteknek szóltak különböző könyvbemutatók, megemlékezések, középiskolásoknak is, viszont valamilyen módon az általános iskolások kimaradtak, és ez most tulajdonképpen egy hézagpótló, rendhagyó irodalmi óra. Nagyon fontos szerepe van, mert Fehér Kálmán nagyon sok okos dolgot tanított és üzent, elsősorban a fiataloknak. Például azt, ami a ma emberének egyik nagyon-nagyon küzdő szerepű gondolata, hogy a boldogság kötelességünk.”

Fehér Kálmán
irodalmi óra
Csóka

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.