Ugrás a tartalomra

Sarmatia: Dudás Szabolcs fotókiállítása Törökkanizsán

2023.01.14
07:19
2023.01.14
16:09
Forrás
Pannon RTV
A fotók kivétel nélkül analóg fotózási technikával készültek.

A zentagunarasi származású Dudás Szabolcs fotókiállítása nyílt meg Sarmatia címmel a törökkanizsai Kulturális Zónában. A kiállításon bemutatott fotókat az alkotó Vajdaságban, főként Közép-Bácskában, gyermekkora helyszínén készítette.

A tájfotók mellett sérült feszületekről és az elhagyott téglagyárakról készült képek kaptak helyet. A fotók kivétel nélkül analóg fotózási technikával készültek. A kiállítás február 3-ig tekinthető meg.

Dudás Szabolcs, fotóművész: "Készítettem riport képeket is, van is egy egész kiállításnyi anyagom, amit nem mutattam meg, ahol a riport képeken emberek vannak, viszont ezen a kiállításon egy képen nincs egyetlen ember sem. Ez volt a nehéz, hogy a fotóriporteri szememet kicseréljem fényképész szemre, aki másképp látja, mások a prioritások, nem kell azokat a szabályokat betartani, mint egy fotóriporternek, a módját, a téma bemutatását és akkor egyszer eljutottam oda, hogy éreztem, hogy most elkaptam, hogy hogyan kell, hogy megfogalmazzam a tájat."

Dudás Szabolcs
fotóművész
kiállítás
Sarmatia
Törökkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.